Cookies Consent

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Mai mult...

SORELI GROUP

Panouri Fotovoltaice

Pompe de caldura

Centrale termice, Iscir centrale, clime, pufere

Contacteaza-ne
Play Video

Ce este un puffer sau un rezervor de acumulare:


Pufferul este un rezervor de acumulare izolat, fabricat din oţel, care stochează energia termică și optimizează regimul de funcționare a cazanelor pe combustibil solid. Prin utilizarea lor se reduce în mod substanțial consumul de combustibil și se mărește autonomia de funcționare.
Echipamentul face legătura între sursa de căldură (centrală, panouri solare, pompe de căldură) şi echipamentele de distribuţie a căldurii, în cazul de faţă, caloriferele sau instalația de încălzire prin pardoseală. Energia termică poate fi stocată pentru perioade mai îndelungate decât în cazul unei centrale termice şi este eliberată doar atunci când e nevoie, ceea ce creşte cu câteva zeci de procente randamentul sistemului de încălzire.
Pufferele sunt utile în locuinţele care folosesc centrale pe lemne sau brichete pentru încălzire, dar oferă o eficienţă sporită şi în cazul utilizatorilor care deţin panouri solare.

Cum funcţionează pufferele:


Pentru că rezervoarele de acumulare de tip puffer au rolul lor bine stabilit doar în cadrul unui sistem de încălzire, trebuie să ne uităm, mai întâi, la modul în care funcţionează, în mod obişnuit, o centrală termică. În cazul celor pe gaz, de exemplu, temperatura optimă la care acest echipament dă randamentul maxim este una înaltă, între 50/60°C.
Acest sistem optimizat este util mai ales în cazul centralelor care folosesc combustibili solizi, dar contribuie şi la introducerea în reţeaua casnică de încălzire a unor surse alternative de căldură, cum ar fi panourile solare sau pompele de căldură. Nevoia de a folosi un puffer este cu atât mai mare în cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, acolo unde agentul termic trebuie să aibă o anumită temperatură, pentru a putea fi utilizat în condiţii de confort şi de siguranţă.

Tipuri de puffere:


1. În funcţie de izolaţie:
  • puffere cu izolaţie din vată minerală
  • puffere cu izolaţie din poliuretan

  • 2. În funcţie de numărul de serpentine:
  • puffere fără serpentină - sunt ideale pentru a fi utilizate în combinaţie cu centralele pe combustibil solid, indiferent dacă e vorba despre lemne sau peleţi.
  • puffere cu o serpentină - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu o singură sursă de căldură, care poate fi o centrală pe combustibil gazos sau solid ori un panou solar.
  • puffere cu două serpentine - sunt utilizate în instalaţii de încălzire cu două surse de căldură, care pot funcţiona simultan, cum ar fi o centrală pe combustibil gazos sau solid şi un panou solar ori o pompă de căldură. Suprafaţa mare a serpentinelor oferă un randament eficient, mai ales în cazul panourilor solare.
  • Avantaje:


  • durata de viata indelungata a echipamentelor
  • randament sporit
  • poate fi conectat la mai multe surse de caldura diferite pe acelasi circuit
  • cheltuieli reduse
  • confort sporit pentru utilizator
  • Contacteaza-ne

    Ne poti gasi si fizic la adresa:

    Calea Victoriei, Nr. 104 Arad, Romania

    office@soreli.ro

    +40 724 746 870

    +40 728 285 342

    Urmareste-ne

    © Soreli Group. All Rights Reserved.

    Designed by Soreli Group